210-5723323   Icon Png Location - Amashusho ~ Images Πιερίας 57, Περιστέρι             INSTAGRAM       Black facebook line social icon -FACEBOOK        Mail 5 Icon - Free Icons MAIL

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Register
Πώς να νικήσω τον φόβο μου για τις αιμοληψίες;
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έναν ανεξέλεγκτο φόβο για την πράξη της αιμοληψίας. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας παρέχουμε μερικές πρακτικές συμβουλές που έχουμε αποκομίσει από την πολυετή μας εμπειρία.
Τι να κάνετε; Γιατί;
Επισκεφτείτε το ιατρείο με παρέα! Η συντροφιά ενός έμπιστου ανθρώπου θα σας δώσει αυτοπεποίθηση.
Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική! Οι γνώριμοι ήχοι θα σας ηρεμήσουν.
Υποσχεθείτε στον εαυτό σας μια ανταμοιβή! (π.χ. ένα καλό πρωινό στο αγαπημένο σας καφέ) Πάντα βοηθάει να δίνετε ένα κίνητρο στον εαυτό σας.
Χρησιμοποιήστε stressball! Έχει φανεί από μελέτες ότι όταν επικεντρωνόμαστε στο stressball μειώνονται τα επίπεδα άγχους.
Φορέστε άνετα ρούχα με χαλαρά και φαρδιά μανίκια! Στενά μανίκια που θα σας αναγκάσουν να βγάλετε την μπλούζα σας θα σας στρεσάρουν περισσότερο.
Επιλέξτε ένα μικρό εργαστήριο αντί για ένα ψυχρό μεγάλο κέντρο! Η προσωπική επαφή με τον ιατρό, κάνει την εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη.
Μην διστάζετε να ρωτήσετε ό,τι θέλετε! Το να κατανοήσετε την διαδικασία θα σας εξαλείψει τον φόβο του αγνώστου.
Ανακαλέστε μια χαρούμενη ανάμνηση και προσπαθήστε να επικεντρωθείτε εκεί! Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα, όταν σκεφτόμαστε μια όμορφη εμπειρία!
Ζητήστε από την ιατρό να σας βάλει στο σημείο αιμοληψίας, λίγο τοπικό αναισθητικό (σε μορφή κρέμας)! Το τοπικό αναισθητικό θα εξαλείψει την ελαφρώς δυσάρεστη αίσθηση της βελόνας.
Ζητήστε από το προσωπικό, να σας πάρει αίμα σε ύπτια θέση (ξαπλωτή)! Η συγκεκριμένη θέση έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ άνετη για τους ασθενείς.
Μην διστάσετε να ζητήσετε από κάποιο συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού -το οποίο εμπιστεύεστε παραπάνω- να σας διενεργήσει την αιμοληψία! Η διαπροσωπική επαφή που έχετε αποκτήσει, βοηθάει πολύ στο να αισθανθείτε σιγουριά ενώ μειώνει τα επίπεδα φόβου και στρες. 

Η διαδικασία της αιμοληψίας είναι μια στιγμιαία και σχετικώς ανώδυνη ιατρική πράξη! Στο μικροβιολογικό μας εργαστήριο όλα τα μέλη του προσωπικού έχουν άρτια κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία στις αιμοληψίες! Μην διστάσετε να μας μιλήσετε για τον προβληματισμό σας. Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτός σας ο φόβος είναι πλασματικός και δεν έχετε κανέναν λόγο να αισθάνεστε άγχος... 
ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ PCR TEST ΓΙΑ COVID-19

ΤΡΟΠΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ TEST COVID-19

Πώς να κανονίσω ραντεβού για rapid ή PCR test; 

Καλέστε μας στο 210-57-23-323

Τι είναι ο SARS-CoV-2 ;

 Οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που προκαλούν ποικίλης σοβαρότητας αναπνευστικές λοιμώξεις με  στον άνθρωπο.Ευθύνονται για το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού  .Ο SARS-CoV-2 πρόκειται για νέο στέλεχος κορωνοϊού (2019-nCoV) που εμφανίστηκε το 2019 στην πόλη Wuhan, στην Κίνα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της COVID-19;

Τα συμπτώματα της Covid-19 ποικίλουν. Πιο συχνα παρουσιάζεται πυρετός,  ξηρός βήχας και σωματική εξάντληση. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι η απώλεια γεύσης και όσφρησης. Μερικές φορές συνυπάρχει ρινική συμφόρηση, πονόλαιμος,  πονοκέφαλος και μυαλγίες .Πιο σπάνια εμφανίζονται δερματικά εξανθήματα και γαστρεντερικά ενοχλήματα

Πώς μεταδίδεται η COVID-19;

Η μετάδοση τουCovid-19 γίνεται από άνθρωπό σε άνθρωπο  με την εισπνοή μικρών σωματιδίων και σταγονιδίων, που εκπνέει κάποιος που έχει προσβληθεί, με τον  βήχα ή το φτέρνισμα. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως εντός 2-5 ημερών (μέγιστο χρονικό διάστημα 14 ημέρες) από τη μόλυνση.

 

Πότε πρέπει να κάνουμε εξετάσεις για τον  SARS-CoV-2;

 Εξετάσεις για ανίχνευση  SARS-CoV-2 θα πρέπει να διενεργούνται

·       Όταν συστήνεται από τον προσωπικό ιατρό του ασθενούς .

·       επί κλινικών συμπτωμάτων

·       μετά από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Ποια τεστ διαθέτουμε για τη διάγνωση του νέου κορονοϊού SARS–CoV-2;

·       Μοριακή μέθοδος ανάλυσης PCR , Θεωρείται η πιο αξιόπιστη μέθοδος για  διάγνωση COVID -19 . Διενεργείται με ανώδυνη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος  με ειδικότητα και ευαισθησία μεθόδου που προσεγγίζουν το 100%.

·Η ανίχνευση του αντιγόνου( rapid test) . Διενεργείται με ανώδυνη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και  υπερέχει για την γρήγορη (< 1 ώρα) έκδοση αποτελέσματος και το χαμηλό κόστος

 

 

 

Πότε κάνουμε έλεγχο αντισωμάτων κατά του COVID-19;

Οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει ή έχουν εμβολιαστεί κατά του covid -19 έχουν υψηλό τίτλο αντισωμάτων κατά του ιού. Η εξέταση γίνεται όποια στιγμή θεωρήσει σωστό ο προσωπικός σας γιατρός αν και είναι προτιμότερο να έχουν παρέλθει τέσσερις (4) εβδομάδες από την νόσηση ή το εμβόλιο. Η εξέταση γίνεται με απλή αιμοληψία και δεν χρειάζεται είστε νηστικός.